Marknadsföring utanför företaget

Med egen firma gäller det att alltid tänka på jobbet, så ser verkligen ut. Förhoppningsvis har du ett jobb som du älskar, vilket många egenföretagare gör, så det är knappt ett jobb och att jobba. Din firma kan marknadsföras på flera olika sätt och du kan gärna ta hjälp av dina anställda.

Bilen

Använd bilen som ett marknadsföringsverktyg. Sätt din logga och slogan på bilen. Glöm inte att skriva ut ditt jobbnummer och eventuell besöksadress. Var du än åker, oavsett tid på dygnet, kommer du att göra reklam för din firma. Det ställer dock krav på dig att sköta trafikreglerna, det ser inte bra ut att krascha eller bete sig dumt i trafiken med firmans namn på bilen. Det är firman som kommer att få ta smällen, inte du. Bilen ska också hållas ren och snygg, rostfläckar ska behandlas och täckas över samt att bilen ska tvättas då och då.

Kläderna

Tryck upp kläder med loggan och använd utanför arbetet. Om ni använder uniform eller arbetskläder på jobbtid, kan du köpa in vardagskläder med loggan på och ge till dina anställda. Varje gång de går på affären, gymmet eller tar en promenad i parken med firmans nummer och namn får företaget extraexponering helt gratis. Du kan till och med trycka upp barnkläder eller jackor och accessoarer till dina anställdas partners. Kostnaden för plaggen gentemot hur många som ser din logga är försumbar.

Välgörenhet

Vill du att andra ska se företaget i god dager är det välgörenhet som gäller. Du borde även vara en sponsor för lokala föreningar, i sponsoravgiften får du även synas i föreningens informationsblad, hemsida och i deras lokaler. Att ge tillbaka till byn och landet som möjliggjort din framgång visar på ett generöst och tacksamt företag, och det är sådana firmor som många söker efter när de letar någon att anlita. Det positiva är att ditt företag har rätt att dra av en del kostnaderna när du sponsrar föreningar och liknande.