Starta ett Aktiebolag

När man ska starta eget företag så kan man välja på om man ska starta ett aktiebolag eller en enskild firma. Att starta ett aktiebolag är inte alltid så svårt som folk ofta tror att det är, med lite tips och hjälp kan man komma en lång väg. I texten nedan kan du läsa om några bra råd som kan vara till hjälp när man ska starta ett aktiebolag.

Att starta ett aktiebolag är en bra idé om man har en riskfylld affärsidé som man inte är riktigt säker på om den kommer att funka. När man startar ett aktiebolag så krävs det en kapitalinsats på minst femtiotusen kronor. Dessa pengar använder man till att falla tillbaka på om det inte går så bra för företaget senare. Det vill säga, i ett aktiebolag så riskerar endast ägaren det insatta kapitalet medan om man hade haft en enskild firma så är du personligen ansvarig för företagets ekonomi.

Det finns många som tror att om man startar ett aktiebolag så måste man anlita en revisor men sedan 2010 så har man tagit bort revisionsplikten för mindre företag vilket betyder att de flesta företag inte kommer att behöva någon revisor. Att anlita en revisor kan dock vara bra för att bygga förtroende till företagets intressenter.