Ditt hemmakontor

Många väljer att skapa sina egna arbetsplatser. Det är vanligt att man startar sitt första företag från hemmet och jobbar i sin egen bostad. Planerar du att jobba hemifrån finns det flera saker att tänka på och planera. 

Eget kontor

Ska man klara av att jobba hemifrån behöver man lugn och ro. Det är svårt att sitta med resten av familjen i vardagsrummet och försöka arbete, speciellt om man har barn som vill ha ens uppmärksamhet. Företagande poängterar hur viktig det är att man har en plats som räknas som en arbetsplats i hemmet. Hitta en avskärmad plats eller ett rum som du kan inreda till kontor.

Fasta tider

Och där ska det inte finnas några störelsemoment. Det gäller att familjen går med på att när du arbetar ska du inte störas. Du har arbetstider att hålla. Du kan ta lunch och fikaraster men du har inte tid att hjälpa till med dammsugningen eller kan skjutsa barnen till träningen. Allt sådant måste ske efter kontorstid.

Inredning

Det finns bra sajter som säljer kontorsmaterial. Ska man köpa in saker i bulk är det billigare att besöka ett företag riktat mot företag istället för att åka till Rusta eller liknande. Hos en bra leverantör kan du köpa paket och emballage, bläck, fixa konferensutrustning och hitta möbler för att inreda hela kontoret. Jobbar man hemifrån har man oftast ett stillasittande arbete och jobba lång timmar. Satsa på en ergonomisk stol, eller om du inte har råd, en pilatesboll som tvingar dig att aktivera magmusklerna medan du jobbar. Din kropp kommer att tacka dig!