Läs av cv:n som en expert

Alla som har sökt jobb vet säkert hur mycket tid man kan lägga ned på sitt CV innan man känner sig nöjd. Att gå från detta till att själv börja granska cv:n kan vara en stor omställning. Men ska man anställa personal är det en viktig del av processen. Då kan det vara smart att lära sig från vad professionella rekryterare själv tittar efter.

Helhetsintrycket är något man först kan titta på. Ett professionellt intryck är ett tecken på att den sökande lagt ned lite tid och energi på skrivandet. Tänk dock på att det finns sajter där vem som helst kan ladda ned mallar att använda sig av. Men även detta betyder att personen i fråga har varit mån om hur de framstår i sitt cv.

En av de nästa sakerna man ska titta efter är om det finns luckor i årtalen. Rekryterare tänker sig detta ofta som att personen försöker dölja något. Och allt bör för övrigt vara i kronologiskt ordning.

Titta också hur bra cv:t är anpassat för tjänsten personen söker. Om det är tydligt att det är ett nästan massproducerat cv som inte är riktad till någon specifik tjänst alls har nog inte personen tänkt väldigt mycket på hur de presenterar sig själv och visar att de är mån om att få tjänsten. Någon som tagit sig tiden att ta reda på lite mer om företaget och låter detta synas i cv:t är alltid ett positivt tecken.